Seneste nyheder


iTunes

Cross the Line – release i dag

Posted on

 ”Kærlighed til musik har ingen alder og jeg har stor respekt for Julias kæmpe sangskrivnings-talent.” forklarer Søren Sko. Og Julia Fabrin tilføjer: ”Og så har vi det egentligt vildt sjovt sammen. Jeg har f.eks. lært Søren at ’high-five’!”, og flækker af grin.

 

Søren Sko – kendt som den ene halvdel af Sko/Torp – og Julia Fabrin – kendt som en trediedel af Fireflies – gik med hver deres projekter i tankerne alt imens en af deres venner tænkte, at deres sangskrivning havde noget tilfælles. Egentlig var det tænkt som et møde, der kunne bruges til inspiration, men det udviklede sig hurtigt til meget mere. Julia øvede en masse Sko/Torp numre op, fordi den smukke sangerinde ikke rigtig vidste, hvordan hun skulle gribe deres aftale an og Søren tænkte, hvordan Julia mon lød som solist. Men til mødet endte de med at spille en hel masse af deres eget materiale for hinanden og fandt til deres overraskelse ud af, at deres stemmer havde en nærmest perfekt samklang. De har fundet en stor fælles referenceramme i musikken og nævner Fleetwood Mac, Tom Petty, Cardigans og Kathleen Edwards som inspirationskilder.

 

Efter det første møde har de indspillet musik en masse i Julias skiftende lejligheder og duoens navn Shoes For Julia blev besluttet et sted i processen som en reference til deres navne. Første single fra duoens sikre hånd er faktisk et af de sidstskrevne numre, Cross the Line.

 

Cross the Line er skrevet af Julia Fabrin en morgen med tømmermænd og handler om de tanker den slags har det med at frembringe. Om at bryde grænser mellem venskab og kærlighed og opdage, at det ændrer alt og ikke kan gøres om. Musikken er imødekommende pop-musik med en særlig organisk tyngde i produktionen. Og Shoes For Julia har det hårde hold i ryggen: De har været i studiet for at indspille med Lars Skjærbæk (guitar, producer), Troels Skjærbæk (bas), Mikkel Damgaard (keyboard), Marcus Liliequist (trommer).

Kommentar