Freja Loeb

Biografi

28. november 2011 markerede en milepæl for Freja Loeb. Det blev dagen, hvor debutalbummet udkom og hun endelig fik fuldt afløb for den musik, som havde hobet sig op i hende, siden hun var barn. For hendes trang til at skabe går langt ud over det normale, og hver gang den bliver spærret inde, gør hun oprør. Så foruden at være stilstudier i selvbevidst pop emmer hendes sange af forløst energi.

”Nogle gange ønsker jeg næsten, at det ikke betyder så meget for mig at lave musik. For det gør mig helt dårlig, hvis jeg ikke kan komme ud med det”, siger hun.

Sammen med producer Lasse Lyngbo (White Pony, Vinnie Who) indspillede hun albummet Odyssey. Der blev sigtet højt, og de var dristige med Blondie, David Bowie og The Cure er blandt forbillederne. I slutningen af 1970’erne og begyndelsen af 1980’erne ramte rockmusikken nemlig en tone, som Freja Loeb bliver ved med at søge tilbage til uanset, hvad radioerne og hendes jævnaldrende render og dyrker lige nu.

”Det er mere skramlet produceret. Helt flade trommer og en vokal, som ikke ligger så højt. Der er noget uperfekt over den periode, som er smukt og charmerende. Det giver en umiddelbar energi”, siger hun og konstaterer: ”Det er mere menneskeligt”.

Videoer

Freja Loeb - Soft Blues Freja Loeb - Never stop coming back